17.10.2021   22:17
 
Αρχική σελίδα Εκτύπωση Προσθήκη στα αγαπημένα Προωθήστε την σελίδα σε ένα φίλο e-mail
  ΑΡΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συζητήσεις ΥΔΡΟΧΟΟΣ - AQUARIUS ΙΧΘΥEΣ - PISCES ΚΡΙΟΣ -  ARIES ΤΑΥΡΟΣ - TAURUS ΔΙΔΥΜΟΙ - GEMINI ΚΑΡΚΙΝΟΣ - CANCER ΛΕΩΝ - LEO ΠΑΡΘΕΝΟΣ - VIRGO ΖΥΓΟΣ - LIBRA ΣΚΟΡΠΙΟΣ - SCORPIO ΤΟΞΟΤΗΣ - SAGITARIUS ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - CAPRICORN  
 
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τηλ. 210 9848826
  01.Αστρολογικός Χάρτης Ελλάδος
  02.ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ
  03.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
  04. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
  05. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  06.Συνεντεύξεις - Πρόσωπα
  07. ΒΙΒΛΙΑ
  08. ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
  09.ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
  010. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
  011.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
  012. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
  013. ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
  014. ΑΡΘΡΑ
  015. ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ
  016. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  017. E-SHOP
  018. VIDEO
Καλάθι αγορών
 Newsletter
Εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να εγγραφείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ
Αγγελική Σερέτη (δείτε στα Άρθρα)
Αρχικά αυτό που θα πρέπει να προσδιοριστεί μέσα στο ριζικό ωροσκόπιο είναι η αντίληψη που έχει το άτομο, ο τρόπος συμπεριφοράς του και τι το ελκύει σχετικά με το θέμα σύντροφος. Γιατί κυρίως οι συμπεριφορές καθώς και οι επιλογές μας είναι αυτές που ορίζουν τις μετέπειτα εξελίξεις στη προσωπική μας ζωή. Έτσι αυτό που πρωταρχικά θα ερευνήσουμε είναι ο άξονας του 1ου και του 7ου οίκου , τους εξουσιαστές τους , τα φώτα και τις όψεις που σχηματίζουν όπως και την Αφροδίτη και τον Άρη που αποτελούν τους φυσικούς σημειοδότες του 1ου και 7ου οίκου.Είναι πολλές φορές δύσκολο εμείς οι ίδιοι να κατανοήσουμε τη δυσκολία στο να σχηματίσουμε υγιείς και διαρκείς σχέσεις γιατί πολύ απλά αρνούμαστε να δούμε π...
+ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
 
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ - VIRGO
Η Παρθένος είναι το έκτο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, καλύπτει το έκτο στάδιο ανάπτυξης, αφορά την ικανότητα βελτίωσης της αυτοεκφρασης ως προετοιμασία για τη σύνδεση με τους άλλους με χρήσιμο και αναλυτικό τρόπο. Συμβολίζει την αγνότητα και αποτελεί την κεντρική ιδέα σε πολλούς μύθους. Ο Θεός-Ήλιος γεννιέται πάντοτε το μεσονύκτιο της 25ης Δεκεμβρίου, όπου ο αστερισμός της Παρθένου φαίνεται να ακτινοβολεί στον ορίζοντα πάνω από την ανατολή. Εκεί ανευρίσκουμε την πρωταρχική ιδέα της γέννησης του Υιού του Θεού από μια Παρθένο.
 
Όταν ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο αυτό, η σοδειά είναι έτοιμη για τον θερισμό. Έτσι η Παρθένος συμβολίζεται από μια κοπέλα που συλλέγει στάχυα και τα κρατά στα χέρια της, και υποδηλώνει τα πλούτη που έρχονται από την συγκομιδή.
Όταν ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο αυτό είναι περίπου 24 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού. Το γένος της Παρθένου είναι θηλυκό, η ποιότητα του μεταβλητή και είναι το δεύτερο ζωδιοστο στοιχείο της γης. Κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής, ο Δίας σε αδυναμία και η Αφροδίτη σε πτώση.
Μέσα από την επίδραση του Ερμή εμφανίζεται η ανάπτυξη των αναλυτικών χαρισμάτων της νόησης, για να επιλύει προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος και να βελτιώσει την αυτοέκφραση. Η ικανότητα κάποιου να βοηθάει και να είναι χρήσιμος στους άλλους.
Κύρια χαρακτηριστικά στο παρουσιαστικό της Παρθένου είναι το οβάλ πρόσωπο, η ευθεία μύτη που έχει ανασηκωμένα ρουθούνια. Το ύψος είναι μέτριο, με γρήγορο νευρικό βήμα, σαν να είναι πολυάσχολος. Δείχνει νεώτερος από την ηλικία του.
Διακρίνεται από την προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελειομανία, την ανάλυση, την τάξη, την αποτελεσματικότητα, με πρακτική θεώρηση στη ζωή, αλλά και αυστηρή κριτική. Είναι υπερβολικός σε θέματα υγείας και καθαριότητος. Είναι ικανός για κάθε είδους εργασία που απαιτεί ακρίβεια, λεπτομέρεια, μέθοδο και οργάνωση, Διακρίνεται δε, στα λογιστικά, την εκπαίδευση, την συγγραφή, σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με την υγειά, την τυπογραφία και τον σχεδιασμό, μηχανικοί, τοπογράφοι κ. α.
Ανήκει στα αρνητικά ζώδια ως εκ τούτου έχει χαμηλά επίπεδα ζωτικότητας και μικρή αντοχή. Είναι υπομονετική, αλλά δύσκολο να αναρρώσει μετά από σοβαρή ασθένεια. Το ευαίσθητο σημείο του ζωδίου είναι τα έντερα και γενικότερα το πεπτικό σύστημα. Συχνά αντιμετωπίζει σπασμούς στα έντερα, κωλικούς, τυμπανισμούς, περιτονίτιδα, διάρροια και προβλήματα με το συμπαθητικό νευρικό σύστημα.
Λέξεις που χαρακτηρίζουν τους Παρθένους είναι ακρίβεια ανάλυση, ανασφάλεια, αποτελεσματικότητα, οργάνωση, καθαριότητα, μέθοδος, σχολαστικότητα, υποχόνδρια, επιφυλακτικότητα, τσιγγουνιά, φροντίδα, γκρίνια, εργατικότητα. κ. α.
Κυβερνήτης του πρώτου δεκανου είναι ο Ερμής, του δεύτερου ο Κρόνος και του τρίτου η Αφροδίτη. Η ιδιοσυγκρασία της είναι μελαγχολική, η ποιότητα της κρύα-ξηρή. Είναι ζώδιο άγονο. Ως προς τα φυτά κυβερνά τα λιγουστρα, το αγιόκλημα, τη βαλεριάνα, το σιτάρι κ. α Χρώμα της το αργυρότεφρο και πολύτιμος λίθος είναι ο αμέθυστος και ο ίασπις.
Ο αστερισμός της Παρθένου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αστερισμός του ουρανού, μεσουρανεί τον Μάιο και έχει ένα από τα πιο λαμπερά άστρα τον Στάχυ ή spica, που βρίσκεται στο αριστερό χέρι της Παρθένου. Εδώ υπάρχει ένα σμήνος γαλαξιών χωρίς καμία συγκεκριμένη κατανομή. το σμήνος αυτό βρίσκεται στο κέντρο του μεγάλου τοπικού σμήνους γαλαξιών, όπου ανήκει και ο γαλαξίας μας.
 
 
Powered by INFOEXPERT © 2009 astrocosmos.gr
Τα περιεχόμενα αυτής της ιστοσελίδας είναι ιδιοκτησία astrocosmos.gr και η αναδημοσίευση τους χωρίς την άδεια astrocosmos.gr δεν επιτρέπεται.
πίσω πάνω